DR-KAY

DR KAY

DR KAY (NIGERIA) VIDEO

(1) What’s your Name?

Ans: Oluwaseyi Babajide KAYODE (DrKay)

(2) For those hearing of you for the first time, how would you describe yourself as an artist?

Ans: I am a Pop, RnB/Soul and African Fusion Artiste whose musical content is poised to effect a Positive Social Change

(3) How long have you been involved in making Music?

Ans: 15 years

(4) How did you get into Music? And what inspired you to take music seriously?

Ans: I have always had an ear for music since childhood while in the church choir. My passion for music was re-ignited when I went to medical school at the Obafemi Awolowo University, Ile-Ife where I joined the choir in 1998 but ended up being very active, and eventually became Music Director and an artiste. I haven’t stopped ever since.

 

(5) Where do you get Inspiration for your Music?

Ans: From everyday events and natural occurrences – waking up from sleep, hearing birds chirping or cars honking, during quarrels(as well as making love!)with my wife, seeing heads of people while passing overhead a crowded marketplace…..in the dead of the night

(6) Are you signed to a record label?

Ans: Not Yet

(7) What is life like as an Upcoming Artist?

Ans: Oftentimes Discouraging and requiring self-motivation as it appears the world isn’t taking enough notice but Always Humbling cos I know I have far more than the world presently perceives and it takes PROCESS to gain the moral and legal rights for the world to genuinely appreciate my giftings.

(8) Have you done an album yet? If no, have you got any project you’re working on at the moment?

Ans: YES (an 8-tracker titled S.T.O.R.M. released in Feb. 2012)

(9) What is it about you that sets you apart from other artists?

Ans: VERSATILITY! With all humility, I am extremely flexible and can span different genres of music with ease due to practical and proven experience; I am very scientific in my approach to my craftsmanship and so can consistently reproduce my achievements as I pay attention to seemingly minute details; This has proven to be a perfect blend with my creative side    

(10) What has been the highlight of your career so far?

Ans: None so far

(11) If you had to work with one person in the industry, who would it be and why?

Ans: Mr. Michael Collins (Don Jazzy).This is because he has a knack for productions which can get the attention of the public.

(12) Besides music, what other activities do you participate in?

 Ans: MEDICINE and HEALTH MANAGEMENT

(13) Name 3 songs that we would expect to find on your iPod or Music Player

Ans:

        (1) “Debola” by DrKay

        (2) “You Will Know” by Stevie Wonder

        (3) “Earth’s Song” by Michael Jackson

(14) What are your biggest challenges?

Ans: Personally doing my music promotion and distribution

          – Combining Music and Medicine (which I have been doing for 9years)    

(15) Where do you see yourself five years from now?

Ans: On the front burner of National Transformation as a Positive Social Change Agent through Entertainment

(16) What is your opinion of the current state of Nigerian music?

Ans: It is more mature and “the products” can now be exported across our shores. That has the huge potential to influence other civilizations with our culture. Nigerian music is also now more socio-economically rewarding

(17) Any plans to expand across Africa and the world?

Ans: YES

(18) What is the greatest thing about working in the music industry? And what would you change if you had the opportunity?

Ans: The Music Industry rewards creativity through personal fulfillment and socio-economic rewards.

If I had the opportunity, I would ensure every artiste gets paid every time his/her song is played on every radio/TV station; and that every stakeholder’s capacity is maximized, and rewarded accordingly, in the area of their specialized skills – from the recording studio engineer and producer; to the publicist, promoters and retail distributors.

(19) Throughout your career so far, what’s the best advice that someone has given you? And what advice would you give to fellow Upcoming artists?

Ans: Music Promotion tends to be more important than the production. Save enough physical and economic effort for this!

(20) What do you think about what the “Alaba Hits” company is doing for all the upcoming artists, promoting their music?

Ans: This is a very laudable move. It is EXTREMELY ENCOURAGING and is indeed a means to assess the motives for being in the industry

(21) And last but not least, where can your fans get your music?

Ans: On twitter; Soundcloud

General Info

Artist Name
DrKay
Home Page
http://www.reverbnation.com/drkay
Genres
R&B/Soul

Contact Info

Location
Lagos, NG

DrKay (born Oluwaseyi Babajide Kayode) is a Contemporary African Fusion, R&B, Soul, Neo-Soul, Hip-Hop Soul, Jazz, Funk, Gospel, Pop artist.

He attended Primary and Secondary schools at Agege, Lagos where he was also Senior Prefect at both levels. In secondary school, he demonstrated his love for Science early. He finished in 1996 with distinctions in all subjects in his SSCE.
Gained admission into the Obafemi Awolowo University, Ile-Ife in 1997, where his inherently crazy passion for music blossomed. Here, he studied Medicine and Surgery. While in school, he was a Shell Petroleum and Mobil Producing scholar as well as Music Director for 5years in his fellowship (Christ Love Fellowship) where he was opportuned to develop his leadership and musical skills, experimenting with a wide range of musical styles from Fuji to Jazz and Negro Spirituals. He bagged an M.B.Ch.B. degree in 2005.
He practises clinical Medicine actively.

He is a member of his church choir, Chosen Treasure of the House On The Rock, Lagos.

Married to Adebola with a baby girl, Oluwadarasimi.

Edit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *