LYRONTRAY AND DA EMPEROR (NO LOVE IMAGE)

Lyrontray

CLICK “PLAY” ABOVE TO HEAR THE AMAZING SONG “NO LOVE” BY LYRONTRAY & DA EMPEROR

LYRONTRAY AND DA EMPEROR (NO LOVE IMAGE)(1) What’s your Name?

Ans: My real name in full is Akinbiyi Olabode Fafunwa and my professional name is Lyrontray.

(2) For those hearing of you for the first time, how would you describe yourself as an artist?

Ans: I call my genre ‘RnBeyond’ and that is because my music is rooted in RnB, even though I infuse my sound with a variety of flavours. I believe that music is bigger than boundaries and any contemporary artiste should be creative enough to appeal to a wide range of music lovers. As an artiste, I enjoy immersing myself in each song and hopefully, people will appreciate that.

(3)How long have you been involved in making Music?

Ans: It’s been a couple of years, though I began making music professionally in 2010.

Ans: (4) How did you get into Music? And what inspired you to take music seriously?

Ans: I have been passionate about music for a long time. I spent a lot of my growing up listening to singers like Michael Jackson, Usher, Celine Dion and even some Fela, Onyeka Onwenu, Sir Shina Peters and the like. I listened closely to their lyrics so I could make my own version of their songs later. I didn’t personally meet a lot of entertainers until I travelled abroad for my degree. Whenever I was in the midst of musical people, I knew my heart was in the right place and it was time to take things to the next level. Then I started writing my own songs and everything just felt right (smiles).

(5) Where do you get Inspiration for your Music?

Ans: I get inspiration from pretty much anything. I think about God my creator and I get inspired. I think about life, work, women, money, pain, anything in the world and I get inspired. And I actually like that (winks).

(6) Are you signed to a record label?  

Ans: I am currently not signed to any record label. I look forward to having my own recording team soon.

(7) What is life like as an UpComing Artist?

Ans: It is interesting and challenging. I think it is an important phase for up-and-coming artistes because we face a lot of situations that test our mettle and define our character beyond our music. It is undoubtedly very tough, yet my belief is that once your mind is made up about something, you should press on like a champion no matter the situation you encounter. When the rewards begin to pour in, the sweetness will taste that much better.

(8) Have you done an album yet? If no, have you got any project you’re working on at the moment?

Ans: I haven’t worked on an album yet. If everything goes as planned, I should have an Extended Play (EP) out next year. I recently released 2 singles titled #FineGirl and #LoveExpress so please check them out if you haven’t. I am also working on some tracks to be released in celebration of the end of 2014. Everyone should watch out for that. It’s going to be a happening December!!

(9) What is it about you that sets you apart from other artists?

Ans: I appreciate the hard work and energy that artistes like me bring to the scene. Big-ups to all of you man! For me, I pay a lot of attention not only to beats or rhythm but also to meaningful lyrics. It’s part of how I created the name Lyrontray. I like people to experience my artistry and sense credibility in my work. At the end of the day, each song I make should be a well-cooked and delicious meal.

(10) What has been the highlight of your career so far?

Ans: I am grateful for how people have accepted my songs even though the journey here has only begun. It does give me a high. I need to have a more robust body of work and I promise to deliver enjoyable tracks consistently.

(11) If you had to work with one person in the industry, who would it be and why?

Ans: The Nigerian Music Industry is filled with great talents. I’ll be happy to work with a number of them and Tu-baba tops that list. His songs have constantly challenged the status-quo and many people say wonderful things about him.

(12) Besides music, what other activities do you participate in?

Ans: I am a dude who likes to have much fun so other things that I enjoy doing include learning new things, writing songs and articles. I am also fitness-oriented so I engage in running, jogging, some adventure sports and a bit of dancing. I quite enjoy teasing people too, in a good-natured way.

(13) Name 3 songs that we would expect to find on your iPod or Music Player

Ans: Only 3? Dang! I have a huge playlist. I am a music-ashawo (laughs). Ok, apart from my own songs which are a must have for everyone, you will find Michael Jackson’s Man In The Mirror, John Legend’s All Of Me (I actually did a cover of it), and Beyonce’s XO. Please allow me to mention very quickly that on the home front, Tu-baba and Omawumi are my favourite singers.

(14) What are your biggest challenges?

Ans: The one thing that I find most challenging right now is getting my songs to a wider audience without selling an arm or leg. I’m strategizing on how to grow my fan base and I know that with time, experience will prove to be the best teacher. I aspire to be the best student.

(15) Where do you see yourself five years from now?

Ans: I see myself making music that many people around the world relate easily to. I see myself helping serious musicians to develop and promote their talents. I see myself pushing beyond boundaries to become not just another celebrity, but a true star that shines some light around. I say this with humble confidence and I will work hard and smartly, with God by my side.

(16) What is your opinion of the current state of Nigerian music?

Ans: I am a proud member of the Nigerian Music Industry and how far we have come is worth celebrating. A lot of our artistes are selling Nigeria to the rest of the world in a positive way. I believe we have much more to offer and we must not get complacent. I would like to see more artistes using their fame, influence and resources to touch the lives of the average Nigerians on the street.

17) Any plans to expand across Africa and the world?

Ans: Definitely! I am excited about showcasing my music and brand Lyrontray to the rest of Africa and the world.

(18) What is the greatest thing about working in the music industry? And what would you change if you had the opportunity?

Ans: The greatest thing about making music is the sheer bliss I derive from it. It’s a lot of fun and I never feel like it is work. I really can do this for the rest of my life.

If I had the opportunity, I would like to make us more of a music family than an industry because I believe we will travel a farther distance if we become that.

(19) Throughout your career so far, what’s the best advice that someone has given you? And what advice would you give to fellow UpComing artists?  

Ans: The best advice I have been given is “Keep Pushing.” I appreciate it because there are moments in this profession when quitting seems the easiest thing to do, but hey, why start a journey if you don’t intend to finish it, right?

I’ll give the same advice to fellow up-and-coming artistes. Keep pushing and never quit. In addition, make sure your heart is in this for the right reasons. When push comes to shove, you’ll listen to your heart and it will guide you right. Lastly, surround yourself with people who I call ‘motivating-critics’. These people will tell you what is good or not yet good about you in an encouraging way. They are very different from destructive-critics who have no intention of seeing you get better.

(20) What do you think about what the “Alaba Hits” company is doing for all the upcoming artists, promoting their music?

Ans: When I heard about ‘Alaba Hits’ from a friend, I thought to myself, ‘This is cool.’ It is a solid platform for every up-and-comer and it fuels my conviction that there are more people out there who equally believe in today’s hopefuls. I would like to say a big thank you to you for what you are doing.

(21) And last but not least, where can your fans get your music?

Ans: People can find my music on a number of blogs. Google makes everything easy today and you’ll get all the information you need when you search using ‘Lyrontray.’ A direct link to download my latest songs is http://t.co/Asf8kCIfG5. I am also active on

Facebook- www.facebook.com/lyrontray

Twitter- www.twitter.com/lyrontray

Instagram- www.instagram.com/lyrontray

SoundCloud- www.soundcloud.com/lyrontray

I would like to thank everyone who is an actual or potential supporter of my music. Whether you are called a fan, cooler or A.C, you guys make it worth all the effort and make us feel cool. Stay in touch and watch out for more good music from Lyrontray!

Edit

One thought on “Lyrontray

  1. marsh says:

    All the best man!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *