RRAZ (VIDEO PROMO PIC 3)

RRAZ

RRAZ FT. TUSHOW (DEMOR)

ALABA HITS INTERVIEW QUESTIONS:

(1) What’s your Name?

Ans: Bryan Dike.

(2) For those hearing of you for the first time, how would you describe yourself as an artist?

Ans: I’m a very diverse and creative hip hop artist, always ready to experiment on different genres of music.

(3) How long have you been involved in making Music?

Ans: I started making music 8 years ago and started doing it professionally 5 years ago.

(4) How did you get into Music? And what inspired you to take music seriously?

Ans: I got into music in my final year in university, i think i really started taking music seriously after i recorded the 1st 5 songs i recorded, by the time i heard everything i had done i felt it was too good to be kept in my room.

(5) Where do you get Inspiration for your Music?

Ans: I get inspired when i hear a dope beat, the better i connect with the beat the fast i write but mostly its the beats that inspires my creative process.

(6) Are you signed to a record label?

Ans: No i’m an independent artist.

(7) What is life like as an UpComing Artist?

Ans: Its difficult because everybody tries to define your sound for you, everybody has opinions to how you should sound, and sometimes u cave into the pressure because of trying to get recognition. so sometimes we do songs we don’t like or styles that don’t define our art form (band wagon music) it is worse when you are independent because all the financial responsibilities lies in your hands so we stop thinking like an artist and start thinking like business men which affects the music we produce eventually.

(8) Have you done an album yet? If no, have you got any project you’re working on at the moment?

Ans: I have an album i have been working on forever, its called “Pedigree volume 1: ready to blow” it is ready but still keeping it close until the time is right, also working on a collaboration album with M-trill, the group name is called S.S.S.(South south syndicate) and the name of the album is called “Our world”. The two albums are different in certain ways my solo album i did a lot of conforming to the new nigerian sound but S.S.S. its the type of music i like to do no rules just good music.

(9) What is it about you that sets you apart from other artists?

Ans: I think when it comes to hip hop artistes what normally sets us apart is our skill level and showmanship and that i think i have in spades compared to my colleges and when it comes to my performances i perform with my live band so the fusion of hip hop music with live sound is something to behold.

(10) What has been the highlight of your career so far?

Ans: I think when i performed on the same stage with the american group ‘Next’ and i got to meet them backstage that was a good show.

(11) If you had to work with one person in the industry, who would it be and why?

Ans: That would be Asa, i love her music and sound and i believe we will compliment each other really well and make great music.

(12) Besides music, what other activities do you participate in?

Ans: Beside music i have a media company called Ddouble Vision Media, i’m also a video director, editor and photographer, tied with different video houses too have a couple videos i have edited for other directors that people see on tv an also have a clothing company called paw prints.

(13) Name 3 songs that we would expect to find on your iPod or Music Player

Ans:

  1. TY Dollar sign featuring the weekend and wiz kalifa 2. Chris Brown ft Kendrick Lemar – Autumn Leaves 3. Phyno – Alobam

(14) What are your biggest challenges?

Ans: Paying everybody. lol

(15) Where do you see yourself five years from now?

Ans: I see myself as a massive player in the music video industry competing with the likes of Clarence Peter and co.

(16) What is your opinion of the current state of Nigerian music?

Ans: I like the growth but i think the industry is still not there yet, the music is too monotonous and that is also a fault from the djs, i think we have very lazy djs every club song have a certain tempo and certain sound if its not on tat tempo the dis refuse to play it and that reduces artist creativity. i feel it should be more diverse, everybody can’t like porridge.

(17) Any plans to expand across Africa and the world?

Ans: Yes actually doing couple song collaborations with artistes from kenya and some producers in the UK.

(18) What is the greatest thing about working in the music industry? And what would you change if you had the opportunity?

Ans: The best thing for me is you can define who you are as a nigerian more like single yourself out of the nigerian people stereotype plus i’ve met so many people i would never have met, like Governors, politicians, business owners, designers, etc it really opens doors and i wouldn’t change a thing.

(19) Throughout your career so far, what’s the best advice that someone has given you? And what advice would you give to fellow UpComing artists? To be yourself and do the type of music you want to do…..

Ans: I wish i took it. So i’ll advice every upcoming artiste to be original and do the type of music that makes them happy because if you can’t convince yourself it will be more difficult to convince a nation.

(20) What do you think about what the “Alaba Hits” company is doing for all the upcoming artists, promoting their music?

Ans: I Think its about time, this step should have been taken a long time ago. Developed countries or developed music industries focus on the upcoming market (the underground artistes) and look for the next big thing but we are stuck here focusing on made artistes and keep ignoring the new talents coming through the ranks, but for what it is i think its a great move because Alaba has the platform and resources to promote and market artistes.

(21) And last but not least, where can your fans get your music?

Reverbnation, youtube, myspace, sound cloud, etc.

General Info

Artist Name
Rraz
Home Page
http://www.reverbnation.com/rraz
Genres
Hip Hop

Contact Info

Location
Lagos, NI
Manager
Sunday Are

Rraz a Nigerian born rapper, started rapping in his final year after meeting NOD Factory’s C.E.O. and fell in love wit music ever since. Dropped his debut single ‘nollywood’ in 2010 and his follow up club joint ‘robo’ in 2011. Versitility is a word dat often describes Rraz and ever song he does there is something new about to be unleashed…

Edit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *